خرید ورق سیمانی قیمت و مشاوره رایگان

بررسی ایرانیت سیمانی

یکی از انواع ایرانیت ها، ایرانیت سیمانی است و در واقع می توان گفت که یکی از شناخته شده ترین انواع ایرانیت ها است که در این قسمت قصد داریم به بررسی این ورق پرداخته و ویژگی های آن را بیان کنیم.

ویژگی ها ایرانیت سیمانی عبارتند از:

  • ایرانیت های سیمانی دارای وزن بیشتری نسب به نوع فایبرگلاس ها هستند.
  • ایرانیت های سیمانی غیر قابل انعطاف هستند و به سه صورت صاف، موجدار و لوله‌ای در بازارهای مصالح ساختمانی عرضه می شوند.

مراحل ساخت ایرانیت سیمانی

پنکوسیم ماده ای است که از ترکیب سیمان و پنبه حاصل می شود که برای ساخت پنکوسیم ابتدا پنبه و بتن را به نسبت سه به ۷ داخل یک مخزن بزرگ میریزند و سپس ده برابر بتن ریخته شده در داخل مخزن آب وارد مخزن می کنند و با استفاده از یک میکسر سیمان را به شکل یک مایع روان تبدیل می کنند.

سپس دوغاب به دست آماده را آبکش می کنند و بر روی یک پارچه نمدی بزرگ آن را پخش می کنند تا آب ماده به دست آماده از دیگر مواد جدا شود و خمیر اولیه پنکوسیم به وجود بیاید. بعد از انجام تمام این مراحل سپس نوبت به قالبگیری می رسد. در این قسمت از قالبگیری بسته به نوع ایرانیت، قالب ها باهم متفاوت هستند. به طور مثال پنکوسیم موج‌دار و پنکوسیم صاف هر دو قالب‌ های پرسی دارند ولی پنکوسیم لوله‌ای شکل قالبی متفاوتی دارد.

برای ساخت پنکوسیم لوله‌ای نیاز است که خمیر پنکوسیم بر روی یک میله استوانه ای شکل ریخته و پس از خشک شدن خمیر میله را از آن خارج نموده و اطراف ایرانیت به دست آمده را سمباده زده تا لوله‌ی به دست آمده کاملا یک دست و صاف شود. این موارد را می توان به عنوان مراحل ساخت ایرانیت سیمانی به حساب آورد.

  • ایرانیت سیمانی مقاومت بیشتری نسبت به ایرانیت فایبرگلاس دارد.
  • از پنکوسیم می توان به عنوان پوششی برای انواع سقف ها و دیوارها بهره برد.
  • برای اتصال ورق ها ایرانیت سیمانی باید از پیچ و مهره استفاده کرد.
  • از ورق های ایرانیت سیمانی در زیر زمین ها استفاده نمی شود زیرا ممکن است که وزن خاک ها سبب تخریب ورق های ایرانیت شود.

ابعاد ایرانیت های سیمانی

این ورق ها دارای عرض های یکسان ۱.۱۰ هستند و در طول های مختلفی که عبارت‌اند از: ۱.۲۵_ ۱.۵_ ۱.۷۵_ ۲_ ۲.۵_ ۳ ارائه می شوند.

ایرانیت سیمانی بسیار شکننده است و در نصب آن باید دقت بسیار بالایی داشت.

در گذشته برای ساخت این نوع ورق ها از آزبست استفاده می شود که به دلیل سرطان زا بودن این ماده، در حال حاضر از آزبست برای ساخت ایرانیت های سیمانی بهره گرفته نمی شود.

یکی از عواملی که بر روی هزینه اجرای سقف های شیروانی تاثیر می گذارد، نوع ایرانیت بکار برده شده برا پوشش سقف است به صورت مثال هزینه اجرای سقف با ایرانیت سیمانی با هزینه اجرای سقف با ایرانیت پلاستیکی متفاوت است. مواد اولیه برخی از این نوع ایرانیت ها وارداتی بوده و در اثر تغییر نرخ ارز قیمت این مواد اولیه نیز به تبع تغییر پیدا می کند و این امر سبب افزایش یا کاهش قیمت ایرانیت شده و در نتیجه سبب می شود که هزینه اجرای سقف نیز تغییر پیدا کند.

علاوه بر نوع ایرانیت عوامل دیگری همچون: برند و کیفیت ورق های ایرانیت نیز بر روی هزینه اجرای سقف تاثیر می گذارد علاوه بر این ها متراژ کار نیز بر روی قیمت تاثیر می گذارد.

اجرای سقف به وسیله ورق های ایرانیت هم کم هزینه تر و هم آسان تر است ولی باید به خاطر داشته باشید که از عمر کمتری برخودار است، ایرانیت های سیمانی نسبت به نوع فایبرگلاسی خود از مقاومت بیشتری برخودار است هستند و می توان از ان ها برای اجرای پوشش سقف ساختمان ها بهره برد.

ایرانیت پنکوسیم (سیمانی)

یکی دیگر از انواع ایرانیت از نظر متریال، پنکوسیم است. پنکوسیم ماده ای است که از ترکیب سیمان و پنبه ایجاد می شود و برخلاف فایبرگلاس، غیرقابل انعطاف است و مقاومت وزن بیشتری نسبت به آن دارد. به ایرانیتِ پنکوسیم صاف با ضخامت زیاد، اترنیت و به ایرانیت پنکوسیم لوله ای شکل، آذریت هم می گویند. پنکوسیم فقط به صورت صفحاتی در اندازه های مشخص ارائه می شود. سازگاری با محیط زیست، قابلیت اجرا بدون نیاز به ملات و مصالح، مقاوم در برابر آتش و گرما و افزایش ایمنی محیط به خاطر مقاومت بالا، از جمله ویژگی های ایرانیت سیمانی است.

 

ساخت پنکوسیم

یک سیمان پرتلند و دارای 3 تا 7 وزن پنبه کوهی (پنبه نسوز) یا آزبست را در هم مخلوط می‌ کنند.

10 برابر بتن سیمانی در آن آب میریزند تا دوغاب تندروان شود و سپس آن را آبکش می ‌کنند تا کندروان شود.

آن را روی پارچه بزرگ نمدی پخش می کنند و آب زیادی آن را از زیر آن رد می ‌کنند، تا خمیر شود.

خمیر را مانند مقوا سازی، از درون ماشین می‌ گذرانند تا به شکل ورق در آید.

ورق را به اندازه خواسته شده می‌ برند و لای دو صفحه فولادی میرانند و به آن 40 نیوتن بر میلی متر مربع فشار می ‌آورند تا آب باقی مانده آن خارج شود.

ایرانیت ساخته شده در هوای پر از بخار گذاشته می شود تا سخت شود.

 

انواع پنکوسیم

در ساخت پنکوسیم، بسته به نوع ایرانیت، قالب ها با هم متفاوت هستند. انواع پنکوسیم در بازار به سه شکل زیر وجود دارد: صاف، موجدار و لوله ای.

پنکوسیم موج دار و صاف، هر دو قالب های پرسی دارند ولی قالب پنکوسیم لوله ای متفاوت است. ورق پنکوسیم تخت و موجدار برای پوشش بام های شیبدار، روی خرپا مصرف می ‌شود. پنکوسیم لوله ای نیز برای پوشش لوله های آب و گاز در فضای باز مورد استفاده است اما به دلیل اینکه وزن خاک، ممکن است موجب تخریب مواد آن شود، هیچگاه از آن در زیر زمین استفاده نمی شود.

پنکوسیم در برابر گرمای زیاد، پایدار و برق گذرانی آن بسیار کم است، آب در آن، نشست نمی‌ کند و رطوبت، پس نمی دهد. چنانچه گرد سیلیس ارزان باشد، می ‌توان در پنکوسیم، به جای سیمان پرتلند خالص، مخلوط 75 درصد وزنی گرد سیلیس و 25 درصد وزنی سیمان پرتلند مصرف کرد. این پنکوسیم در اتوکلاو 180 درجه گذاشته می شود تا عمل آید. برای رنگی کردن پنکوسیم آن را پس از ساخت در محلول های رنگی ویژه فرو می ‌برند.

 

کاربرد پنکوسیم

پنکوسیم در زمینه پوشش سقف ها و دیوارها کاربرد دارد و برای اتصال صفحات آن، باید از پیچ و مهره استفاده کرد. جنس پنکوسیم، بستگی به جنس پنبه کوهی و سیمان پرتلندی دارد که در ساخت آن مصرف شده است. پنبه کوهی مورد استفاده باید بلند و خیلی نازک باشد زیرا استخوانبندی پنکوسیم است. البته به دلیل خطرات پنبه نسوز یا همان آزبست و اثبات سرطان زا بودن آن، از آنجا که این ماده در تولید ایرانیت پنکوسیم نیز به کار می رود، ممنوعیت آن در بسیاری کشورهای توسعه یافته اعلام شده است. با این حال، بعد از گذشت 80 سال از اختراع پنکوسیم، استفاده از آن در کشورهای در حال توسعه همچنان تداوم دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *